KLIK KLIK

12.8.11

Tips Kejutkan Orang Bangun SAHUR

 Assalamualaikum, pagi tadi sempat sahur tak kawan-kawan....?

 google je

 
Time-time puasa ni msti ada yg susah nak bangun sahur kan, adik? Abang? Akak?  tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Jom cuba tips di bawah ni :

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya
..
1. pegang lembut anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan dengan penuh kasih sayang ..sambil panggil nama dia...
3. Renjis-renjis manja air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4.Tampar- tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond…biar dia berpeluh, dia bangun sendiri…


tapi kalau still tak ada effect

1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang (yerkkk!!)
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
jerit api! api! api!
7.. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit comfirm terjaya…

tapi kalau still tak ada effect gak

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin! Ok jugak kan…

tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya

 SEMOGA BERJAYA YE KAWAN-KAWAN...

14 comments:

  1. hehe. kalau sebaldi tak cukup. letak lah 3,4 baldi kak. :p

    ReplyDelete
  2. lawak2...tips berguna ni...esok bangun sahur bleh dipraktikkan..he3

    ReplyDelete
  3. ahhahha...yang tips kedua last tu nak tergelak..heheh...komfom bangun terus...ehhe

    saboor ja la...ila lak..adik2 yg kejut kakak bangun sahur..ehheh

    ReplyDelete
  4. hahaha, tips nie mmg berkesan tak kira tua ataupun muda...ha3

    ReplyDelete
  5. hehehe,,mcm penah wat ja,,sy plg sush nk bgn sahur,,huhu,,neway nice blog,,follow here,,do visit me,, ;-)

    ReplyDelete
  6. wow tips kalau still tkde effect tu agak brutal. Tp pakar loike! hik3.

    ReplyDelete
  7. hehehe...bagus nih. boleh try practice untuk orang yang liat bangun sahur....termasuk diri sendiri yang sememangnya liat:)

    by the way, sis follow ur blog. salam kenal

    ReplyDelete
  8. haha part gigit ibu jari kaki tak menahan.. tengah bayangkan.. hehe

    ReplyDelete
  9. iks iks iks..
    ada juga yg liat nak bgn sahur yer.. :)

    ReplyDelete
  10. siti kektus ~ saya stuju, simbah sampai banjir rumah kot.. heheh

    kam ~ ketawa penawar duka

    mila ~ hik hik hik

    hayatunfadzila ~selamat mencuba ye

    ila hunnybunny ~ jgn sampai adik2 ila praktik kan yg lbih dasyat tu.. hehehf

    lisa ~ boleh bayangkan tak?

    gnesop ~ ade! mmg ade! cik semut dah jumpe...

    petua pakar ~ habis tu itu jalan terakhir... ehhehe

    lyly ~ heeehh, tq

    cik jatt ~ tq... slmt menmabah2 pahala di bulan puasa ni ye



    Yusuf ~ cube lah

    missina ~ jgn samapi org bace yasin. ehhehe

    ReplyDelete

Klik Sekali