KLIK KLIK

10.10.11

Keajaiban Alam

Assalamualaikum...

Sabtu dan Ahad lepas, Cik Semut sangat-sangat suka hati sebab dapat keluar dari sarang Cik Semut melihat keindahan dunia luar bersama teman-teman Cik Semut... Dah lama rasanya tak keluar bersosial dgn kawan-kawan... asyik kerja, kerja, kerja.... selagi belum tutup mata, kerja! kerja! kerja!.

Ye, Cik Semut memang work-a-holic... kadang-kadang body pun stress, demam... tapi Cik Semut masih kerja. Ada kesempatan kawan Cik Semut ajak keluar jalan-jalan memandangkan jadual Cik Semut free time tu... apa lagi... kita ENJOY !!!!

Apa yang Cik Semut nak cerita di sini, fenomena malam minggu yang lepas... Cik Semut ni pencinta dunia malam. Sebab bila malam, suasana dingin dan tenteram. Malam itu, Cik Semut perasan yang persekitaran malam agak lain macam. Sangat indah, sangat terang, sangat tenang.... Kerap jugak la Cik Semut mendongak ke bulan. Bulan tak mengambang penuh, tapi cahayanya sangat terang, sangat tenteram. Tidak seperti malam-malam yang biasa Cik Semut lalui. Sinaran cahaya malam itu sangat menakjubkan sehingga mendamaikan hati. Cik Semut fikir perasaan itu hasil daripada keadaan Cik Semut yang tidak stress dan gembira.

Tapi bila buka facebook, bukak blog... rupanya ada fenomena alam yang Cik Semut tak perasan...
Subhanallah... Cik Semut bukan insan terpilih untuk melihat fenomena itu dengan mata Cik Semut sendiri, tapi Cik Semut bersyukur kerana terpilih merasai suasana yang menakjubkan itu... 

Subhanallah, itu saja yang mampu Cik Semut ucapkan.
Hanya Allah saja Yang Maha Mengetahui di sebalik kejadianNYA itu... 
Kita sebagai hambaNYA yang dikurniakan akal fikiran yang indah maka bersyukurlah atas keindahan alam ciptaan Rabbul Izzati...
Subhanallah, Alhamdulillah, Laa ilahaaillallah, Allahuakbar.

Gambar daripada facebook Ustaz Azhar Idrus
Kalimah ALLAH tertera di situ.. Subhanallah.... 
Sejarah : 09.10.11

No comments:

Post a Comment

Klik Sekali