Skip to main content

Meredah Kenangan

Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah..

tetapi terlalu manis untuk dikenang.

Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.

Andainya hadir cinta untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.

Kecewa cinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.

Masa depan yang cerah berdasarkan msa lalu yang telah dilupakan.

Hidup ini indah jika kita  tahu menghargainya...

tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa.


Sila kongsi macam mana kamu menghargai hidup kamu...Comments

 1. kenangan adalah emas dalam kehidupan kita. walaupun emas, ianya tak dapat ditukar ganti kepada wang ringgit. kenangan sangat berharga.walau ianya hanyalah kenangan yang menyedihkan.ianya tetap berharga. membuatkan kita lebih matang dan menghargai hari hari kita:)

  ReplyDelete
 2. ada kenangan manis ada kenangan pahit...wakkaka

  suka ayat idop neh indah kalau kita tahu hargainya..pinjam ayat dear..ehhehhe

  ReplyDelete
 3. Setiap orang ada pengalaman hidup ada manis..ada pahit..untuk di kenang..Lagi la masa bercinta...susah nak citerkan..

  ReplyDelete
 4. kenangan manis tu mmg indah dikenang..

  kenangan pahit pula bila dikenang terasa sakitnya di hati tapi tu la pengalaman dan pengajaran yang paling baik utk beringat di kemudian hari..

  :D

  ReplyDelete
 5. kenangan yang indah sometimes sgt menyakitkan.. =.=

  ReplyDelete
 6. kenangan manis sangat indah dikenang.btw cantik view!

  ReplyDelete
 7. laskar pelangi ~ saya suka statement kamu.. kenangan itu emas. berharga.

  ReplyDelete
 8. ila honeybunny ~ terima kasih.. tak payah pinjam ayat tu nanti kena pulang balik. Ambil sajalah.. =)

  ReplyDelete
 9. ainnoraini ~ sepanjang hidup kita ni yang dah lepas itu kenangan kita =)

  ReplyDelete
 10. Juliet Ira ~ kenangan pahit itulah pengalaman.. =)

  ReplyDelete
 11. Laici Kang Ais ~ terima kasih.. =)

  ReplyDelete
 12. NHMS ~ Walaupun menyakitkan kita tetap mengenangkannya ye dak?

  ReplyDelete
 13. say to easy ~ view kat pulau tioman tu, Kampung Air Batang.

  ReplyDelete

Post a Comment

SSn1

Popular posts from this blog

KUTU BABI

Assalamualaikum.. Toing! Toing! Menggeliat puas! Rasa mcm dah hampir sebulan membiarkan blog ini sepi... chewah!. Memang pun. Aku masih dalam proses menyusun jadual hidup selepas berumahtangga. Tapi entry kali ini aku belum nak berkongsi perihal perkahwinan. Ada hajat di hati tu...tapi belum lagi lah nak taip entry. Hari ni nak cerita pasal benda dalam gambar ni. Sumber  GOOGLE. MEMPERKENALKAAANNNNNN ......  'Kutu Babiiiiiiiiiiiiiiiiiiii'  Tarraaaaa aaaaaaaa Benda ni banyak la terdapat di kawasan kampung-kampung yang berhampiran dengan hutan belukar... Nama pun kutu, dia memang suka hisap darah. Dia ni kecik je... Mungkin terbang atau dibawa angin, atau dibawa oleh haiwan-haiwan peliharaan kita yang suka sangat memburu dan bersiar-siar dalam hutan contohnya kucing. Si kecil ni memang pakar mencari makanan di urat-urat tubuh kita ni. Tempat yang paling syok sekali katanya dicelah-celah lipatan tubuh contohnya belakang telinga, kelopak mata,

Lentur Buluh

GOOGLE 1. Jika anakmu berbohong ,itu kerana engkau  menghukumnya terlalu berat. 2. Jika anakmu tidak percaya diri,itu kerana engkau tidak memberi dia semangat. 3. Jika anakmu kurang berbicara,itu kerana engkau tidak mengajaknya berbicara. 4. Jika anakmu  mencuri , itu kerana engkau  tidak mengajarnya memberi . 5. Jika anakmu pengecut,itu kerana engkau selalu membelanya. 6. Jika anakmu tidak tahu menghargai , itu kerana engkau  berbicara terlalu keras kepadanya. 7. Jika anakmu marah,itu kerana engkau kurang memujinya. 8. Jika anakmu suka berbicara pedas, itu kerana engkau tidak berkongsi dengannya.   9. Jika anakmu mengasari orang lain , itu kerana engkau suka melakukan kekerasan terhadapnya. 10. Jika anakmu lemah, itu kerana engkau suka mengancamnya.  11. Jika anakmu cemburu, itu kerana engkau membiarkannya. 12. Jika anakmu mengganggumu, itu kerana engkau kurang mencium & memeluknya.  13. Jika anakmu tidak mematuhimu , itu kerana engkau menuntut terla

Restoran Sedap Weh betul-betul sedap ke?

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum. Cerita kejadian semalam, Cha dan Fahmi datang jemput SS kat rumah. Katanya nak ajak makan di Restoran Sedap Weh. SS tak pernah pergi pun. Orang muda ni memang jauh kaki melangkah. Kat pelosok ceruk mana pun mesti akan sampai. Katanya mereka selalu juga makan di sini kalau ke Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Gambang, Kuantan. Jadi, perjalanan dari Pekan ke Gambang yang mengambil masa lebih kurang 40 minit, berbaloilah untuk singgah sebentar di restoran ni. Sementara tu, sempat juga kami bincang program-program terdekat sepanjang perjalanan pergi dan balik.  Restoran Sedap Weh ni terletak di Jalan Pintasan Kuantan ( bypass ), Batu 7, Kuantan. Dibuka dari jam 11.00 pagi hingga 4.00 petang. Kami bertolak selepas Zohor. Jadi lebih kurang jam 2.30 kami sampai di restoran.