KLIK KLIK

9.12.11

Meredah Kenangan





Kenangan itu kadangkala teramat pahit untuk diredah..

tetapi terlalu manis untuk dikenang.

Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.

Andainya hadir cinta untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.

Kecewa cinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.

Masa depan yang cerah berdasarkan msa lalu yang telah dilupakan.

Hidup ini indah jika kita  tahu menghargainya...

tapi ia amat menyakitkan andai kita melaluinya sambil lewa.


Sila kongsi macam mana kamu menghargai hidup kamu...



14 comments:

  1. kenangan adalah emas dalam kehidupan kita. walaupun emas, ianya tak dapat ditukar ganti kepada wang ringgit. kenangan sangat berharga.walau ianya hanyalah kenangan yang menyedihkan.ianya tetap berharga. membuatkan kita lebih matang dan menghargai hari hari kita:)

    ReplyDelete
  2. ada kenangan manis ada kenangan pahit...wakkaka

    suka ayat idop neh indah kalau kita tahu hargainya..pinjam ayat dear..ehhehhe

    ReplyDelete
  3. Setiap orang ada pengalaman hidup ada manis..ada pahit..untuk di kenang..Lagi la masa bercinta...susah nak citerkan..

    ReplyDelete
  4. kenangan manis tu mmg indah dikenang..

    kenangan pahit pula bila dikenang terasa sakitnya di hati tapi tu la pengalaman dan pengajaran yang paling baik utk beringat di kemudian hari..

    :D

    ReplyDelete
  5. kenangan yang indah sometimes sgt menyakitkan.. =.=

    ReplyDelete
  6. kenangan manis sangat indah dikenang.btw cantik view!

    ReplyDelete
  7. laskar pelangi ~ saya suka statement kamu.. kenangan itu emas. berharga.

    ReplyDelete
  8. ila honeybunny ~ terima kasih.. tak payah pinjam ayat tu nanti kena pulang balik. Ambil sajalah.. =)

    ReplyDelete
  9. ainnoraini ~ sepanjang hidup kita ni yang dah lepas itu kenangan kita =)

    ReplyDelete
  10. Juliet Ira ~ kenangan pahit itulah pengalaman.. =)

    ReplyDelete
  11. Laici Kang Ais ~ terima kasih.. =)

    ReplyDelete
  12. NHMS ~ Walaupun menyakitkan kita tetap mengenangkannya ye dak?

    ReplyDelete
  13. say to easy ~ view kat pulau tioman tu, Kampung Air Batang.

    ReplyDelete

Klik Sekali