Skip to main content

Sepatu Tari Menari

Assalamualaikum semuaaa.........

Dikesempatan ini Cik Semut nak kongsi satu benda yang menggembirakan Cik Semut...
Dah la hari ni dapat header baru dari Cik MerahitujambuMemang comel gila design dia... boleh la ngendap kt blog dia sat, banyak tempahan dia.. Suka dengan doodle dia yang kemas n comel. 

Pastu, jap-jap tadi... dapat pulak pesanan Cik Semut dari China. Teruja tau! Sepatu tari menari.. chewah! Tapi kasut ni lebih dikenali dengan nama 'Kasut Sansha". Sansha tu jenama dia.. Jom layan gambar jap...


Haaa...inilah dia yang disebut Kasut Sansha tu...



Hah, nampak tu tulisan Cina.. Cik Semut pun tak faham apa yang ditulisnya. Janji sampai sudaaaahhhh...


China Post Group. Bukan selalu dapat ni. Dulu kalau ada kawan pergi China baru lah kirim. Tak pun pergi cari kat K.L, cuma satu dua kedai je jual... kadang-kadang ada, kadang-kadang takda. Kadang-kadang ada size, kadang-kadang tak de size... bila yang tak de tu yang tak best tu. Sekarang senang, online je. Seminggu dah sampai. Hanya di hujung jari...



Taaaraaaaaaaa....
Inilah kasutnya.. Sesuai untuk tari menari ye.. Mengelak kecederaan semasa aktiviti menari. Tapak di bahagian depan dan belakang sahaja. Tengah-tengah tidak bertapak ye kawan-kawan. Bila pakai kasut ni rasa macam tak pakai kasut je tau! Ringan! Fleksibel!. Kalau untuk bersukan, tak sesuai laa... Berminat nak order? Boleh klik kat sini Nina Zain. Harga berpatutan ye kawan-kawan. Tak mahal pun.... Ada dalam pelbagai size, warna dan design... boleh ngendap kat blog beliau ye...  

Saiz china = saiz malaysia :
34yards = 3
35yards = 4
36yards = 5
37yards = 6
38yards = 7
39yards = 8
40yards = 9

Saiz kaki Cik Semut 36yards iaitu saiz 5 tapi Cik Semut beli saiz 37yards iaitu saiz 6. Kaki orang-orang di China kan kecil-kecil... comel-comel... tak sama macam kaki kita. Bila dah sampai ni, terus test alhamdulillah. Ngam-ngam. Tak ketat dan selesa sangat. 

Perkongsian ilmu : Tradisi mengikat kaki boleh baca di entri ini : wikipedia
Sebab tu kaki orang di China kecil-kecil comel.


SEKIAN untuk perkongsian hari ini... 
Terima kasih kerana sudi membaca...
Love.


Pssttt : Cik Semut akan outstation lagi. Akan meninggalkan blog lagi.. huu huhuh.
Korang jaga diri bebaik ye, Jangan nakal-nakal.

Comments

  1. Wow! Itam merah..My feberet kaler.. Cam best plak tengok kasut nih..Kenela godek2 jugak pasni..Ngehehe.. Oh ya, jangan lupe singgah kat blogshop CM ye..

    Do visit us at :
    RAFHANAH BLOGSHOP

    ReplyDelete
  2. wahhh smart nya kasut baru die
    hehe


    pstt akak nak join ke GBS tu?
    boleh saja.add fb sy - Lea Isnawi
    nanti sy invite :)

    ReplyDelete
  3. header MIJ buatkan?? perhhh mmg comel!!! geramm nengok semut + lollypop tuh!! hehe



    wahhh kasut tari menari! stylo gak kaler merah itam!! smart3!! slmt menari! hehe


    eeee kaki china tu..x sakit ke dorang ikat2 gitu ea??



    *dah ade smbungan kisah cinta zaim & anis..tp pnjg sket la..hehe





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  4. eeee.. terangsang urat kaki tgok gmbr tu.. takott ! >_<

    ReplyDelete
  5. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KUTU BABI

Assalamualaikum.. Toing! Toing! Menggeliat puas! Rasa mcm dah hampir sebulan membiarkan blog ini sepi... chewah!. Memang pun. Aku masih dalam proses menyusun jadual hidup selepas berumahtangga. Tapi entry kali ini aku belum nak berkongsi perihal perkahwinan. Ada hajat di hati tu...tapi belum lagi lah nak taip entry. Hari ni nak cerita pasal benda dalam gambar ni. Sumber  GOOGLE. MEMPERKENALKAAANNNNNN ......  'Kutu Babiiiiiiiiiiiiiiiiiiii'  Tarraaaaa aaaaaaaa Benda ni banyak la terdapat di kawasan kampung-kampung yang berhampiran dengan hutan belukar... Nama pun kutu, dia memang suka hisap darah. Dia ni kecik je... Mungkin terbang atau dibawa angin, atau dibawa oleh haiwan-haiwan peliharaan kita yang suka sangat memburu dan bersiar-siar dalam hutan contohnya kucing. Si kecil ni memang pakar mencari makanan di urat-urat tubuh kita ni. Tempat yang paling syok sekali katanya dicelah-celah lipatan tubuh contohnya belakang telinga, kelopak mata,

Lentur Buluh

GOOGLE 1. Jika anakmu berbohong ,itu kerana engkau  menghukumnya terlalu berat. 2. Jika anakmu tidak percaya diri,itu kerana engkau tidak memberi dia semangat. 3. Jika anakmu kurang berbicara,itu kerana engkau tidak mengajaknya berbicara. 4. Jika anakmu  mencuri , itu kerana engkau  tidak mengajarnya memberi . 5. Jika anakmu pengecut,itu kerana engkau selalu membelanya. 6. Jika anakmu tidak tahu menghargai , itu kerana engkau  berbicara terlalu keras kepadanya. 7. Jika anakmu marah,itu kerana engkau kurang memujinya. 8. Jika anakmu suka berbicara pedas, itu kerana engkau tidak berkongsi dengannya.   9. Jika anakmu mengasari orang lain , itu kerana engkau suka melakukan kekerasan terhadapnya. 10. Jika anakmu lemah, itu kerana engkau suka mengancamnya.  11. Jika anakmu cemburu, itu kerana engkau membiarkannya. 12. Jika anakmu mengganggumu, itu kerana engkau kurang mencium & memeluknya.  13. Jika anakmu tidak mematuhimu , itu kerana engkau menuntut terla

Hadiah & Perempuan

Assalamualaikum... Bloggers AND Readers sekalian... Macam mana semangat hari ke-3 di tahun baru ni... Moga semuanya sihat dan ceria.. Interframe sikit kat sini. Perempuan & Hadiah. Cik Semut rasa perempuan dan hadiah memang tak dapat dipisahkan. Saling mencintai.. chewah! Dengan kata mudah. Perempuan memang suka dapat hadiah... Betul tak? Tak kisah dari siapa pun.... Mak ayah? Kekasih hati? Kawan-kawan? Betul tak? Tunggu je birthday, anniversary, hari kenduri kahwin.... Perempuan memang teruja nak buka hadiah kan... sila ke blog Henchik Hensyem yang suka bagi hadiah Tapi Lelaki?? Cool je... mungkin dalam hati excited tapi ego, so cover lah sikit kan... Atau lelaki lebih suka memberi hadiah, dan melihat penerima hadiah tersenyum sampai ke telinga? Mungkin itulah hadiah paling bermakna untuk lelaki? Cik Semut teka saja... Tak dapat nak tafsir hati lelaki ni.... ..minta lelaki lah yang jawab persoalan ini ye, Sebenarnya Cik Semut nak minta panda