Skip to main content

Lagu Raya Korang

Assalamualaikum.

Lama juga tak update blog. Sibuk menyiapkan tugasan-tugasan sebelum cuti raya ni. Kepada yang bekerja ada yang dah ambil cuti awal ni. Office pun dah mula lengang hari ni. Esok lusa lagi la.. Silap-silap satu office sorang je jaga. Lagi 2 hari sebelum cuti raya kan... Time ni rasanya semua orang dalam mood raya kan kan kan.... kerja pun menerawang jauh je teringat kampung halaman.. hik hik hik...

Aku kat office hari ni. Office sunyi. Tinggal 3 orang je... Kesunyian yang sungguh syahdu ini aku serikan dengan lagu-lagu raya. Haaaa, baru la muka staff-staff lain tu ceria.... Haaaa, kan bagus begitu.... Banyak lagu-lagu lama Aidilfitri yang menggamit nostalgia aku ni... Aku listkan mana yang best-best menjadi halwa telinga ni...

KORANG SUKA LAGU APA? KLIK JE, AKU DEDIKASIKAN KEGEMARAN INI UNTUK KORANG.. dengan ucapan : 

"Selamat Hari Raya, Makan kueh raya berpada-pada ye, Hati-hati drive balik raya tuuu...."

  1. Lebaran ini ~ Raihan, Ajai, Nowseeheart, Rem
  2. Cahaya Aidilfitri ~ Ramlah Ram.
  3. Selamat Hari Raya ~ Saloma
  4. Aidilfitri Hari Mulia ~ Fazidah Jonet
  5. Selamat Hari Raya ~ Ahmad Jais
  6. Musafir di Aidilfitri ~ S. Jibeng
  7. Dendang Perantau ~ P. Ramlee 
  8. Bergema Takbir di Pagi Raya ~ 4U2C
  9. Selamat Berhari Raya ~ Rahimah Rahim
  10. Senandung Hari Raya ~ Dayangku Intan
  11. Indahnya Beraya di Desa ~ Azlina Aziz
  12. Cahaya Aidilfitri ~ Black Dog Bone
  13. Menjelang Hari Raya ~ DJ Dave
  14. Ku Pohon Restu Ayah Bonda ~ Mamat Exist
  15. Seloka Hari Raya ~ Uji Rashid & Hail Amir
  16. Bila Takbir Bergema ~ Rafeah Buang
  17. Pulang Di Hari Raya ~ Noorkumalasari
  18. Dari Jauh Ku Pohon Maaf ~ Sudirman
  19. Air Mata Syawal ~ Siti Nurhaliza
  20. Sesuci Lebaran ~ Siti Nurhaliza
  21. Suasana Hari Raya ~ Anuar Zain & Elina
  22. Raya ~ Jalil Hamid
  23. Puasa & Raya ~ Senario
  24. Seminggu Berhari Raya ~ Senario
  25. Alahai Lemangku Terbakar ~ Lan Pet Pet & Zakiah Anas
  26. Warna Warni Aidilfitri ~ Artis Sony BMG
  27. Manis-manis Lebaran ~ Artis SRC
  28. Keindahan Aidilfitri ~ Artis FMC
  29. Nazam Lebaran ~ Siti Nurhaliza
  30. Aidilfitri di Alaf Baru ~ Siti Nurhaliza, Noraniza Idris, Liza Hanim & Anis Suraya
  31. Balik kampung ~ Sudirman
  32. Sepasang Kurung Biru ~ Khairil Johari Johar 
  33. Satu Hari di Hari Raya ~ M. Nasir
Ok. Cukup lah tu aku list tu.. kalau lagu korang tak de dalam list ni. Korang tolong la bagitau aku lagu apa yang korang suka.. Sharing is caring kan... =)






DAH MOOD RAYA
Terima kasih sudi singgah, sudi baca, sudi comment. ^^,

Comments

  1. kbnyakannya suka.. selamat hari raya ye

    ReplyDelete
  2. Lagu raya dulu2 best . sekarang byk tak best dahhh ...

    Selamat Hari Raya , :)

    ReplyDelete
  3. ika suka lagu anugerah aidilfitri-siti nurhaliza . hikhik

    ReplyDelete
  4. saya suka sepasang kurung biru tu.. syahdu je rasa... tapi apa pon semua lagu raya terutamanya yang lame2 mmg bess

    ReplyDelete
  5. ske sume lagu raya yg slalu dgr waktu zaman kecik2 . lagu raya baru n moden xbest . xkena ngan citarasa

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KUTU BABI

Assalamualaikum.. Toing! Toing! Menggeliat puas! Rasa mcm dah hampir sebulan membiarkan blog ini sepi... chewah!. Memang pun. Aku masih dalam proses menyusun jadual hidup selepas berumahtangga. Tapi entry kali ini aku belum nak berkongsi perihal perkahwinan. Ada hajat di hati tu...tapi belum lagi lah nak taip entry. Hari ni nak cerita pasal benda dalam gambar ni. Sumber  GOOGLE. MEMPERKENALKAAANNNNNN ......  'Kutu Babiiiiiiiiiiiiiiiiiiii'  Tarraaaaa aaaaaaaa Benda ni banyak la terdapat di kawasan kampung-kampung yang berhampiran dengan hutan belukar... Nama pun kutu, dia memang suka hisap darah. Dia ni kecik je... Mungkin terbang atau dibawa angin, atau dibawa oleh haiwan-haiwan peliharaan kita yang suka sangat memburu dan bersiar-siar dalam hutan contohnya kucing. Si kecil ni memang pakar mencari makanan di urat-urat tubuh kita ni. Tempat yang paling syok sekali katanya dicelah-celah lipatan tubuh contohnya belakang telinga, kelopak mata,

Lentur Buluh

GOOGLE 1. Jika anakmu berbohong ,itu kerana engkau  menghukumnya terlalu berat. 2. Jika anakmu tidak percaya diri,itu kerana engkau tidak memberi dia semangat. 3. Jika anakmu kurang berbicara,itu kerana engkau tidak mengajaknya berbicara. 4. Jika anakmu  mencuri , itu kerana engkau  tidak mengajarnya memberi . 5. Jika anakmu pengecut,itu kerana engkau selalu membelanya. 6. Jika anakmu tidak tahu menghargai , itu kerana engkau  berbicara terlalu keras kepadanya. 7. Jika anakmu marah,itu kerana engkau kurang memujinya. 8. Jika anakmu suka berbicara pedas, itu kerana engkau tidak berkongsi dengannya.   9. Jika anakmu mengasari orang lain , itu kerana engkau suka melakukan kekerasan terhadapnya. 10. Jika anakmu lemah, itu kerana engkau suka mengancamnya.  11. Jika anakmu cemburu, itu kerana engkau membiarkannya. 12. Jika anakmu mengganggumu, itu kerana engkau kurang mencium & memeluknya.  13. Jika anakmu tidak mematuhimu , itu kerana engkau menuntut terla

Restoran Sedap Weh betul-betul sedap ke?

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum. Cerita kejadian semalam, Cha dan Fahmi datang jemput SS kat rumah. Katanya nak ajak makan di Restoran Sedap Weh. SS tak pernah pergi pun. Orang muda ni memang jauh kaki melangkah. Kat pelosok ceruk mana pun mesti akan sampai. Katanya mereka selalu juga makan di sini kalau ke Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Gambang, Kuantan. Jadi, perjalanan dari Pekan ke Gambang yang mengambil masa lebih kurang 40 minit, berbaloilah untuk singgah sebentar di restoran ni. Sementara tu, sempat juga kami bincang program-program terdekat sepanjang perjalanan pergi dan balik.  Restoran Sedap Weh ni terletak di Jalan Pintasan Kuantan ( bypass ), Batu 7, Kuantan. Dibuka dari jam 11.00 pagi hingga 4.00 petang. Kami bertolak selepas Zohor. Jadi lebih kurang jam 2.30 kami sampai di restoran.