KLIK KLIK

8.8.12

Dah tukar duit raya ke belum?

Tuanku Abdul Rahman ibni Almarhum Tuanku Muhammad dan Tuanku Puan Besar Kurshiah binti Almarhum Tuanku Besar Burhanuddin.
Gambar dan info dari facebook.

Ciplak dari Google. Edit sikit utk mengelak penyalahgunaan mata wang antik ni.

Ciplak dari Google lagi, edit sikit utk tujuan keselamatan.


Saja aku nak simpan kt blog ni, nak buat kenangan. Boleh tunjuk kat cucu cicit aku nanti. Sempena Ogos, Hari Kemerdekaan ini apa salahnya aku post entry ini kan... ^___^


Tuanku Abdul Rahman ibni Almarhum Tuanku Muhammad. 
Wajah di mata wang negara kita sejak 12 Jun 1967.

24 Ogos 1895 : Keputeraan baginda di Seri Menanti, Negeri Sembilan.
31 Ogos 1957 : Agong pertama Malaysia sehingga kemangkatan baginda pada 1 April 1960.
12 Jun 1967   :  Ringgit Malaya dan Borneo British secara rasminya digantikan dengan matawang baru.
Moga Allah kekalkan kedamaian dan kemakmuran negara kita. Aminn.
Dah tukar duit raya ke belum?
  




 Disebalik kejayaan seorg lelaki berdiri dibelakangnya seorg wanita.
Terima kasih sudi singgah, sudi baca, sudi comment.
^___^

13 comments:

  1. wajah yang akan ari2 kite tgok, sbb ade kat duit malaysia kan..:)

    ReplyDelete
  2. of course la.. tapi segak jugak Agong kita ni kan...

    ReplyDelete
  3. wah...

    terigat sapat duit raya banyak time kecik. :)

    time da besar , mmg tak la dapat sepuluh lagik kan kan kan :)

    hehhehehhe

    SELAMAT HARI RAYA :)

    ReplyDelete
  4. wah patriotik !!haha cendol dtg nk kutip duuuittt rayeee.hihi

    ReplyDelete
  5. duit raya baru mcm duit saidina pown ade klu skali tgk . duit lma jgk best

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. waauu dia rupanya . SA -PULOH ringit . hahahaa . lawak laa

    ReplyDelete
  9. Sa-Puloh - legend. negera kita aman selalu sebenarnya tp ramai yg tak reti nak appreciate keamanan yg ada sekarang.

    ReplyDelete
  10. x pnh tgk saploh hengget yg lm tu la hihi.. sy lom tukar lg duit ry ni..

    ReplyDelete
  11. first time tgk duit sa-puloh ringgit tuh...duit lama

    ReplyDelete
  12. duit duit. :D

    kite ada duit dua ringgit lama. hihi :D

    ReplyDelete

Klik Sekali