KLIK KLIK

29.3.20

Jejak Bumi Palestine

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t......

Kali ni nak cerita pasal buku bertajuk 'The Girl in Tunnel' sebuah travelog seorang gadis Melayu berumur 16 tahun di bumi Palestine atas panduan daripada Mejar (B) Mohammad Qayyum B A.Badaruddin. 



Ulasan aku begini :
Buku ini tidak menjadi kegemaran aku. Cerita dari gadis ini tidaklah berada sehingga mukasurat akhir. Beliau pun baru pertama kali menulis. Tapi aku cuma beranggapan bahawa dia dengan telus menceritakan tentang pengalamannya ke tanah Palestine. Jadi mungkin dengan bersahaja atau dengan penulisan gaya sekolah. Apa pun yang penting adalah penceritaannya.

Walaubagaimana pun, aku kagum dengan gadis 16 tahun ni. Muda-muda lagi dah dapat jejak Palestine. Rezeki dia kan. Jauh dari sudut hati aku, aku berhajat juga nak ke sana. In Shaa Allah satu hari nanti ke, kan? Mana laa tahu. Keseluruhan buku ini dapat juga menjawab segala persoalan aku tentang kehidupan masyarakat Palestine sewaktu berdepan ujian. Allahu.

Terima kasih meluangkan masa di blog ini.

"Allah tak kan uji melebihi kemampuan hambanya."



2 comments:

  1. Satu buku yang menarik untuk dibaca..

    ReplyDelete
  2. Not bad, dari 5 bintang, saya boleh bagi 2.5 bintang. Kena kuat semangat demi ilmu.

    ReplyDelete

Klik Sekali