KLIK KLIK

7.3.21

Menjadi Frontliners

BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM...
ASSALAMUALAIKUM...


Syukur kerana hari ini diberi amanah untuk turut sama merasai peranan sebagai barisan hadapan (frontliners) walaupun tanpa pakaian Personal Protective Equipment (PPE) yang lengkap. Hari ni, pelajar dah mula pulang ke kampus. Semua staf bersiap sedia dalam memantau  pergerakan pelajar dalam kampus.  Kali ini giliran kami pula bertugas di Pusat Isolasi Pelajar UMP Kampus Pekan. Kawasan yang kami pantau adalah kurang risiko iaitu di kafe, setelah  pelajar menempuh beberapa sekatan dalam kampus bagi tujuan pendaftaran. Apa pun, tugasan ini membuatkan kita lebih cakna terhadap sekeliling kita. Syukur atas peluang ini.





Terima kasih sudi meluangkan masa di blog ini.
"Gunakan kesempatan yang ada dengan sebuah niat kebaikan, semoga hari yang dilalui penuh dengan perkara yang baik-baik. In Shaa Allah. Amiin..."



18 comments:

  1. Waalaikumussalam..semoga semuanya berjalan lancar..dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Utk minggu ni masih terkawal. Minggu depan semakin ramai kemasukkan.

      Delete
  2. frontliners are our heroes..semoga dipermudahkan urusan SS selalu.

    ReplyDelete
  3. Boleh merasa pengalaman dan kesusahan mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Syukur jugak dpt merasa dan semakin menghargai frontliners kita.

      Delete
  4. thank you so much for fighting for us

    ReplyDelete
  5. pernah juga bertugas sbg frontliners mcm ni. bertungkus lumus masa tu nak memastikan sop dipatuhi

    ReplyDelete
  6. Wah!! Chaiyokkk selamat menjalankan tugas dan amanah serta tangubgjawab dgn dedikasi!!

    ReplyDelete
  7. Semoga dipermudahkan segala urusan dan terus jaga SOP. Stay safe :)

    ReplyDelete
  8. Semoga semuanya dipermudahkan.. Tempat saya minggu lepas menerima kemasukan pelajar..

    ReplyDelete

Klik Sekali