KLIK KLIK

29.4.21

Hukum Berbekam & Derma Darah Ketika Berpuasa.

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum...

Sumber gambar :Google



Sejak pandemik melanda ni, baru sekali sempat pergi berbekam. Seterusnya sampai sekarang masih tak berpeluang nak pergi berbekam. Cuma ambil sample darah je ada. Tapi, bulan puasa ni, bolehkah berbekam?



Alhamdulillah jelas sekali hukum berberbekam/derma darah ketika berpuasa. Hukumnya adalah harus dan tidak membatalkan puasa. Harus tu maksudnya nak berbekam tidak mengapa, tidak berbekam pun tidak mengapa. 


Terima kasih sudi singgah dan baca entri.
"Rebutlah seberapa banyak amalan ketika pintu syurga dan pintu taubat terbuka seluas-luasnya."


8 comments:

  1. Langsung belum pernah berbekam lagi.

    ReplyDelete
  2. tq tq share info..
    tak pernah tau hukum dia hehehe...

    ReplyDelete
  3. tiba2 rindu mau derma darah
    pernah derma sekali ja lepas tu asyik nda lepas ja :(

    ReplyDelete
  4. tak penah bekam
    tp nk cuba juga suatu hari he hee

    ReplyDelete
  5. memang diboleh kan pernah terbaca dulu...

    ReplyDelete
  6. wak pon dh lama x derma dara., ;p

    ReplyDelete
  7. Belum pernah berbekam lagi... Tapi nak try sebab banyak je testimoni yang okay... InsyaAllah nanti nak cuba...

    ReplyDelete

Klik Sekali